Strada Podgoriilor Nr. 108C (vis-a-vis de pensiunea ALEX)

Telefon : 0740410081/ 0749480967

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

 
 

 

Scoala de soferi Sabiluc Auto a deschis si in orasul Macin cea mai noua si mai moderna Scoala De Soferi!Ne gasiti pe str.1 Decembrie nr 105 (vis a vis de magazinul Rențea

Persoane On-Line 

Avem 6 vizitatori și nici un membru online

Important ! In fiecare zi de luni incepe un nou curs de legislatie rutiera

PROGRAMUL DE EXAMEN PENTRU PERMIS LA TULCEA

 

EXAMEN PROBA TEORETICA 
-Proba teoretica se poate sustine in zilele de LUNI,MIERCURI,JOI -Doar in baza programarii on -line !
EXAMEN PROBA PRACTICA 
-Programarea pentru proba practica in vederea obtinerii permisului auto se face in fiecare MIERCURI  in intervalul 08:30-10:30 la ghiseu -DRPCIV

VALABILITATEA DOSARULUI SI A DOCUMENTELOR

Fisa de scolarizare este valabila 12 luni de la data absolvirii si nu poate fi prelungit (intr-o astfel de situatie trebuie sa urmati din nou cursurile INTEGRAL)

Avizul psihologic si fisa medicala sunt valabile 1 an de la data efectuarii lor. Daca ele au fost facute  cu mult timp inainte de a va inscrie la scoala de soferi, vor expira inainte de a expira fisa de scolarizare, deci s-ar putea sa fiti nevoiti sa refaceti fisa medicala pentru a mai putea sustine examenul pentru permis.

Cazierul judiciar este valabil 6 luni de la data eliberarii. Daca nu promovati examenul din primele incercari, veti fi nevoiti sa solicitati eliberarea unui nou cazier judiciar.

Taxa pentru permis, (cea de 68 de lei), nu are valabilitate. Daca intr-un an de zile, cat este valabil dosarul de scolarizare, nu promovati examenul auto, taxa se poate folosi la un nou dosar sau puteti solicita returnarea sumei.

Taxa de examinare, achitata la serviciul de impozite si taxe locale, este valabila doar pentru 1 examen. Aceasta trebuie platita ori de cate ori sustineti una dintre probe.

Important: taxa are valoarea de 6 lei pentru examinarea la categoria B si 24 lei pentru categoriile C, CE si D, doar pentru primele 3 examene (teoretice sau practice). De la al 4-lea examen taxa creste la 72 lei, indiferent de categorie.

METODOLOGIE EXAMINARE

Categoria A

Proba teoretica - chestionar de 20 de intrebari si sunt necesare 17 raspunsuri corecte pentru promovare; la al 4-lea raspuns gresit examinarea se opreste. Chestionarul cuprinde intrebari de legislatie rutiera, conducere preventiva si ecologica, prim ajutor si legislatie specifica.

Din 19 ianuarie 2013 la examenul pentru motociclete se adauga si proba de traseu.

Categoria B

Proba teoretica - chestionar de 26 de intrebari ce trebuie rezolvat in 30 de minute, fiind necesare 22 de raspunsuri corecte pentru promovare. La al 5-lea raspuns gresit examinarea se opreste.

Proba practica - conducerea automobilului pe drumurile publice timp de 25 de minute. Acumularea a mai mult de 20 de puncte de penalizare aduce calificativul "respins".

Candidatul este declarat "Respins" (21 de puncte de penalizare) pentru:

  • neacordarea prioritatii de trecere (in intersectii dirijate sau nedirijate, la trecerile pentru pietoni, la trecerea la nivel cu calea ferata, la statiile de transport in comun prevazute cu alveole, in statiile de tramvai fara refugiu pentru pietoni, la intalnirea cu vehicule cu regim prioritar, etc),
  • nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric,
  • nerespectarea semnalelor politistului rutier,
  • incalcarea regulilor privind depasirea,
  • prezentarea la examen sub influenta bauturilor alcoolice,
  • producerea unui eveniment rutier ori interventia examinatorului pentru evitarea unui pericol iminent,
  • acumularea a mai mult de 20 de puncte de penalizare.

Categoria C

Proba teoretica - chestionar de 26 de intrebari in timp de 30 de minute; pentru promovare sunt necesare minim 22 de raspunsuri corecte. Chestionarul cuprinde intrebari de legislatie rutiera, legislatie specifica activitatilor de transport, mecanica, conducere preventiva si ecologica si prim ajutor. La al 5-lea raspuns gresit examinarea se opreste.

Proba practica - conducerea camionului pe drumurile publice si executarea de manevre specifice. Examenul practic dureaza minim 45 de minute.

Categoria CE

Proba teoretica - chestionar de 11 intrebari, fiind necesare 9 raspunsuri corecte pentru promovare; la al 3-lea raspuns gresit examinarea se opreste.

Proba practica - conducerea pe drumurile publice si efectuarea de manevre specifice cu ansamblul camion - remorca.

Categoria D

Proba teoretica - chestionar de 26 de intrebari in timp de 30 de minute; pentru promovare sunt necesare minim 22 de raspunsuri corecte. Chestionarul cuprinde intrebari de legislatie rutiera, legislatie specifica activitatilor de transport, mecanica, conducere preventiva si ecologica si prim ajutor. La al 5-lea raspuns gresit examinarea se opreste.

Proba practica - conducerea autobuzului pe drumurile publice si executarea de manevre specifice. Examenul practic dureaza minim 45 de minute. 

 
 
browser stats